Blachère Illumination

Blachère Illumination

Met meer dan 45 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van 26 dochterondernemingen, creëert Blachère elk jaar wonderbaarlijke creaties voor meer dan 150 landen. Van de stralende verlichting op de Eiffeltoren met de overgang naar het nieuwe millennium, tot de verlichting van de mooiste laan ter wereld, de Champs Élysées, tot zelfs de verlichting van wereldsteden zoals Amsterdam, Wenen, Moskou, Dubai, Londen of Rio. Ons doel is het begrijpen van de uitdagingen waarmee steden en winkelcentra worden geconfronteerd.

Over ons

Blachère Illumination is een traditioneel Frans familiebedrijf dat hedendaags nog steeds genesteld is op haar geboorteplek (Apt France), maar wel met een toekomstgerichte kijk op internationale groei. Wij onderscheiden ons van de rest door onze expertise en innovatieve ontwerpen, zodat wij exceptionele op maat gemaakte lichtcreaties kunnen creëren die aansluiten op jouw imago!

Onze “haute couture” workshops zijn gevestigd in de Provence in Apt en brengt jaarlijks 60 mensen samen. Dit aantal loopt op tot meer dan 120 werknemers in het seizoen! Grote sparren van meer dan 25 meter, monumentale fonteinen of kleurrijke tunnels van 100 meter lang, alles wordt gemaakt met de grootste zorg en oog voor detail. In totaal worden er in al onze productielocaties jaarlijks 50.000 ornamenten geproduceerd door meer dan 400 medewerkers. De Franse staat heeft ons het EPV-label toegekend dat Franse bedrijven erkend met ambachtelijke en industriële knowhow. Wij zijn daarnaast het enige Franse verlichtingsbedrijf dat de ISO 9001-certificering heeft behaald.

Onze missie

Naast onze wens om overal ter wereld een stukje mooier te maken, is milieuverantwoordelijkheid een van onze prioriteiten. De helft van ons budget voor onderzoek en ontwikkeling is bestemd voor milieuvriendelijke innovaties en we doen er alles aan om de impact van onze producten om de planeet te beschermen te beperken.

Onze R&D-afdeling ontwikkelt dagelijks innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen om uw publiek te verbazen en verrassen, maar ook om u te helpen uw verlichting met een gerust hart te beheren. Zo bent u altijd op de hoogte van alle ins en outs rondom uw verlichting!

EXCLUSIEF LED GEBRUIK

Wij waren de eersten die het gebruik van LED verlichting tot de norm maakte binnen onze groep. De levensduur is tien keer langer en gebruikt daarnaast tot wel tien keer minder stroom. Zo dragen wij bij aan uw duurzaamheid.

GROENE ELEKTRICITEIT

Blachere Illumination zet zich de komende drie jaar in voor een milieuvriendelijke aanpak doordat wij elektriciteit produceren uit hernieuwbare energiebronnen (hydraulisch, aardwarmte, wind of zon).

BIOPRINT ORNAMENTEN

De eerste recyclebare en biologisch afbreekbare ornamenten! BIOPrint komt uit een biosourced suikerriet zonder GGO’s, dat vervolgens in een Frans laboratorium wordt omgezet in de recyclebare en biologisch afbreekbare ornamenten.

DE BLACHERE STICHTING

De stichting Jean-Paul Blachère neemt sinds 2004 deel aan de ontwikkeling van Afrika door de hedendaagse creatie en de promotie van haar kunstenaars te helpen. Dit sluit aan bij onze esthetische en ethische waarden. 

GEDRUKTE FSC-DOCUMENT

Het papier in onze catalogus komt uit FSC (Forest Stewardship Council) gecertificeerde bossen. Het merk Imprim’Vert® heeft tot doel de vermindering van de milieu-impact van de activiteit van printers te bevorderen.

Corporate video

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Whatsapp
Whatsapp