Welk binnenstadsproject pakt de titel ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’? De inschrijving is geopend!
21-11-2023

Welk binnenstadsproject pakt de titel ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’? De inschrijving is geopend!

Welke stad is het meest vernieuwend en inspirerend in de aanpak en (toekomstige) realisatie van eenbinnenstadsproject of -proces? De komende maanden wordt die competitie aangegaan tijdens de verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’, een initiatief van Platform Binnenstadsmanagement. Binnenstedenkunnen vanaf maandag 20 november 2023 hun unieke project of proces indienen bij het platform en maken zo kans op de titel als inspiratiebron voor andere steden.

Nederlandse binnensteden als inspiratiebron

Met deze verkiezing zet Platform Binnenstadsmanagement inspirerende en toonaangevende binnensteden in de schijnwerpers. Door voorbeelden van ontwikkelingen en samenwerkingen te delen, kunnen steden van elkaars succesverhalen leren. Dit doen we om binnensteden toekomstbestendig en vitaal te houden. In 2023 ontvingen de projecten van Hengelo (Marktplein) en Veenendaal (Stadsstrand) de prijs. Dit jaar staan drie thema’s centraal, waarbinnen de inzendingen kunnen worden ingediend: Activiteit & Gebouw, Duurzaam & Digitaal en Eigen & Uniek. Alle binnensteden worden uitgenodigd om deel te nemen aan de verkiezing van 2024.

De verkiezingsperiode

Inschrijven voor de verkiezing kan tot 21 januari 2024. Alle inschrijvingen worden deskundig beoordeeld door een jury, bestaande uit experts uit het bedrijfsleven, onderwijs en brancheverenigingen. In maart gaan devertegenwoordigers van de deelnemende steden via speeddates in gesprek met de jury, waarna twee finalisten per thema worden bepaald. Tijdens de Dag voor de Binnenstad in april worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. Meer informatie over deelname en het verkiezingsproces is te vinden op de website https://binnenstadinspiratie.nl/. Op de hoogte blijven van de verkiezing via social media? Volg dan Platform Binnenstadsmanagement ook op LinkedIn.

Over Platform Binnenstadsmanagement

Platform Binnenstadsmanagement is een onafhankelijke kennis- en netwerkorganisatie rondom de samenwerking in binnensteden en ondersteunt impactmakers bij gemeenten en centrumorganisaties in kennis, netwerk en inspiratie. Om zo samen te werken en te bouwen aan toekomstbestendige, leefbare, economisch aantrekkelijke en vitale binnensteden. Niet alleen vandaag, maar ook morgen. Meer informatie over Platform Binnenstadsmanagement is te vinden op www.binnenstadsmanagement.org.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Whatsapp
Whatsapp